Hei.

Olen juuri alkanut opiskelemaan tieto-ja viestintätekniikkaa ja sen hyödyntämistä. Ensimmäisellä tunnilla olemme luoneet oman blogin, eli tämän blogin. Tunnin alussa opettaja kertoi kurssin pituudesta ja antoi ohjeistuksen tähän tehtävään.

Millaiset julkisuusasetukset voit valita blogiasetuksissaki?

Voin valita julkisuusasetuksista onko blogini julkinen eli sitä voi lukea kaikki. Salasanasuojattu eli blogiin pääsee ne, keillä on on salsana blogiin tai yksityinen eli sisällön näkee vain blogin tekijä.

Kuvien käyttö internetistä

Täytyy huomioida saako kuvaa jakaa omalla nimellä. Onko kuvan ottaja/tekijä antanut luvan kuvan jakoon, siksi täytyy tarkistaa onko kuvaa lupaa jakaa. Esim. tarkistaa googlen asetuksista että kuva/kuvat ovat vapaastikäytettävissä. Internettiin et saa laittaa muista ihmisitä kuvaa ilman heidän lupaa.Jos haluat ottaa kuvan jostain henkilöstä ja hän on alaikäinen, sinun pitää kysyä häneltä, ja hänen vanhemmiltaan että saako kuvaa julkaista missään. Jos kuva on otettu julkisella paikalla ja siinä näkyy muita ihmisiä, sinun ei tarvitse kysyä kuvassa näkyviltä ihmisiltä heidän lupaa kuvan julkaisemiseen, sillä kuva on otettu julkisella paikalla.

Tekstin käyttö

Täytyy huomioida saako tekstiä käyttää omissa nimissä, ja täytyy huomioida että yleensä jokin toisen teksti on hänen oma mielipide, jolloin et voi omistaa hänen tekstiään koska et ole tuottanut sitä itse. Aina kun kopioi netistä tekstiä, sinun pitää merkitä kopioidun tekstin perään lähteet, mistä olet tekstin ottanut. Toisaalta kannattaako tekstiä suoraan kopioida mihinkään, kun voit vain laittaa linkin, josta näkee koko tekstin.

child-684608_960_720.jpg